2. May

2019

Oppdrettsnæringen - Historisk utvikling, risiko og kapitalbehov

Norsk havbruksnæring har i flere år hatt en svært god lønnsomhet. Dette har medført sterk vekst i verdiskaping og sysselsetting i mange kystdistrikter, med betydelige ringvirkninger for resten av landet. Oppdrettslaks har blitt en av Norges fremste eksport- og merkevarer. Den gode lønnsomheten gjennom flere år har reist en debatt om denne næringen bør beskattes mer enn næringslivet for øvrig gjennom for eksempel en grunnrenteskatt eller produksjonsavgift. Junior Consulting har foretatt en analyse av oppdrettsnæringens historiske utvikling i lys av risiko og kapitalbehov. Oppdragsgiver er SalMar ASA, mens Junior Consulting (JrC) har utarbeidet rapporten på selvstendig grunnlag.

Les mer...

4. Apr

2019

Studentkonsulentkonferansen 2019

I midten av mars gikk Studentkonsulentkonferansen (SKK) 2019 av stabelen og over 80 studentkonsulenter fra Norge, Sverige og Danmark ble samlet i Trondheim. Junior Consulting stod som arrangører og hadde gleden av å invitere Spire Consulting (NTNU, Trondheim), NHHS Consulting (NHH, Bergen), StudConsult (BI, Oslo), Young Industrial Innovators (UiA, Grimstad), Junior Consult (Århus universitet, Århus) og Chalmers Teknologkonsulter (CTH, Gøteborg).

Les mer...

6. Feb

2019

Designprosessen i JrC

Er du nysgjerrig på hvordan det er å være designer hos Junior Consulting? I dette innlegget spør vi Amalie, en av våre ferskeste designere, om hennes første prosjekt.

Selv om design-gjengen er den minste gjengen hos Junior Consulting, er etterspørselen stor. Som designer møter man derfor gjerne varierte og spennende utfordringer, og dette prosjektet er intet unntak. Sammen med et tverrfaglig team av teknologer og strateger, har hun fått gleden av å jobbe tett sammen med en startup, for å forme dens identitet og skape en web-løsning.

Les mer...

30. Jan

2019

Q&A om rekruttering

Vi får ofte mange spørsmål om hva det vil si å jobbe i Junior Consulting, hvem som kan søke og hva som skal til for å bli ansatt. Derfor har vi satt sammen en kjapp FAQ som besvarer nettopp disse spørsmålene. Hvis du har flere spørsmål er det bare å ta kontakt med Lina Lynås på lina.lynaas@juniorconsulting.no

Husk søknadsfristen søndag 10. februar kl 23:59!

Send inn din søknad her: https://www.koble.co/companies/jrconsulting/postings/kmbf88

 

Les mer...

26. Nov

2018

Glimt fra våre prosjekter

Denne høsten har Junior Consulting vært medienes søkelys. Vi har vært profilert med artikler i både i Dagens Næringsliv og Adresseavisen. I Adressa sto det blant annet om to av prosjektene vi har jobbet med dette semesteret. Disse to prosjektene har vært for eiendomsaktørene Dora og Heimdal Bolig i Trondheimsregionen. I dette blogginnlegget skal vi si litt om hva vi har gjort i disse prosjektene.

Les mer...

5. Nov

2018

Strategiseminar og en hyggelig overraskelse i DN

Hvert semester møtes Junior Consulting for sitt tradisjonelle strategiseminar, internt kalt StratSem. I løpet av en helg samles aktive konsulenter og alumner som nå er ute i jobb for å samarbeide om å utvikle selskapet videre. Helgen inneholder workshops, teambuilding og mye moro. I tillegg til å sammen utforme strategien for selskapet har også helgen som formål å gjøre de aktive bedre kjent med hverandre. 

Les mer...

4. Oct

2018

Kurs med Bekk Consulting

Med jevne mellomrom har vi besøk av konsulentselskaper som alumnier jobber i. På onsdag forrige uke hadde vi besøk av Bekk Consulting som holdt kurs i soft-skills for IT-konsulenter. Enkelt fortalt handler soft-skills om ikke-teknisk kunnskap som blant annet kan være kommunikasjon, samarbeid og problemløsning. Med på kurset var tidligere partner i Junior Consulting, Eivind Kristiansen.

Les mer...

10. Sep

2018

Vi er i gang med et nytt JrC-år!

Junior har opplevd en utrolig økonomisk vekst de siste årene og er i vinden som aldri før! Vi har 28 aktive konsulenter som allerede er godt i gang med høstens prosjekter. Alle sammen får gjort det de liker best - å anvende sin utdannelse fra NTNU til å løse både små og store utfordringer for næringslivet.

Les mer...

28. Jun

2018

Året 17/18 oppsummert

Et nytt Juniorår har passert og for et år det har vært! JrC er større en noen gang, har større omsetning enn noen gang og flere prosjekter enn noen gang. Kort fortalt, et heidundranes år! 
 

Les mer...

16. Feb

2018

Rekrutteringsperioden – Q&A

Hver rekrutteringsperiode får vi mange spørsmål om hva det vil si å jobbe i Junior Consulting, hvem som kan søke jobb og hva som skal til for å bli ansatt. Derfor har vi satt sammen en kjapp FAQ som behandler nettopp disse spørsmålene.

Husk søknadsfristen i kveld kl 23.59!

Les mer...

30. Oct

2017

Strategiseminar – Høst 17

To ganger i året arrangerer JrC strategiseminar, også kalt StratSem. Her møtes både aktive Juniorer og alumni som er ute i jobb, for å samarbeide om å drive selskapet videre. StratSem holdes over en helg, og inkluderer teambuilding, workshops, diskusjoner og sosiale arrangementer. Formålet er å gjøre de aktive bedre kjent med hverandre, få nyttige innspill fra alumni og diskutere hvordan vi kan utvikle selskapet videre.

Les mer...

25. Aug

2017

Internship i Storebrand

Denne sommeren har to av våre konsulenter, Jonas Krokan og Morten Stulen, jobbet sammen i Storebrand som en del av Storebrand Sandbox-programmet. Med over 200 søkere og kun 10 plasser er Sandbox-programmet blitt et av Norges mest ettertraktede fintech internship-program.

Les mer...

14. Jun

2017

År 16/17 ble et rekordår for JrC

Det siste året har vært et fantastisk år for Junior Consulting. Vi har nådd nye milepæler når det gjelder omsetning, antall ansatte og antall prosjekter. Vi har feiret at selskapet har fylt 5 år og vi ser frem til mange flere.

Les mer...

5. Jun

2017

Juniorbloggen - mai 2017

Hver måned vil Junior Consulting publisere et blogginnlegg med lenker til saker som tar for seg teknologi, strategi eller IT. Denne måneden har vi skrevet om den norske oppstarten Remarkable, grønne tog i Nederland og tatt et gjensyn med den desentraliserte app-platformen/kryptovalutaen Ethereum. God lesing!

Les mer...

2. May

2017

Juniorbloggen - april 2017

Hver måned vil Junior Consulting publisere et blogginnlegg med lenker til saker som tar for seg teknologi, strategi eller IT. Denne måneden skriver vi om bildelingsøkonomisituasjonen i Italia, resirkulering av romraketter og AI som lærer av videospill. God lesing!

Les mer...

29. Mar

2017

Junior Consulting fem år

I forrige uke fylte Junior Consulting fem år. På den tiden har selskapet vokst med 600%, og vi teller i dag 42 dyktige konsulenter. Vi leverer daglig verdi til næringslivet og har et stadig sterkere omdømme i Trondheimsregionen. I denne bloggposten vil vi fortelle om hvordan travle studenter ved Norges kanskje mest utfordrende universitet har klart å skape et konsulentselskap som hjelper næringslivet med alt fra programvareutvikling til oppkjøpsanalyser.

Les mer...

22. Mar

2017

Juniorbloggen - mars 2017

Hver måned vil Junior Consulting publisere et blogginnlegg med lenker til saker som tar for seg teknologi, strategi eller IT. Denne måneden skriver vi om nye podcaster, kryptovaluta og softwareroboter som har invadert Twitter. God lesing!

Les mer...

1. Mar

2017

Juniorbloggen - Q&A

Hver rekrutteringsperiode får vi mange spørsmål om hva det vil si å jobbe i Junior Consulting, hvem som kan søke jobb og hva som skal til for å bli ansatt. Derfor har vi satt sammen en kjapp FAQ som behandler nettopp disse spørsmålene.

Husk søknadsfristen i kveld kl 23.59!

Les mer...

14. Feb

2017

Juniorbloggen - februar 2017

Hver måned vil Junior Consulting publisere et blogginnlegg med lenker til saker som tar for seg teknologi, strategi eller IT. Vi kommer ikke til å snakke om Therese Johaug eller amerikansk politikk, men heller ta opp aktualiteter som har pirret vår faglige interesse. Denne måneden skriver vi om ny funksjonalitet i Google Maps, nettverksnøytralitet og timebasert fakturering. God lesing!

Les mer...

11. Feb

2017

Juniorbloggen introduseres

Over lengre tid har vi i Junior Consulting kjent på behovet for å ha en plattform der vi kan skrive om ting som opptar oss i vår hverdag. Derfor har vi nå lansert Juniorbloggen. Vi vil at denne bloggen skal være et sted der man kan lese om spennende nyheter innen teknologi, strategi og IT, og i tillegg være et sted der man kan lære mer om hvordan det er å jobbe som konsulent i et studentdrevet konsulenthus.

Som konsulent må man ofte sette seg inn i nye bransjer, og våre konsulenter er genuint opptatt av å følge med på trender i forskjellige næringer. Vi deler mye interessant lesestoff med hverandre, men vi vil gjerne dele det med dere også. Hver måned vil vi regelmessig publisere tre-fire saker som har fascinert oss. Vårt håp er at du også syns det er interessant. I tillegg til dette vil vi sporadisk dele saker som omhandler lærdommer fra kundeprosjekter og konsulenthverdagen generelt.

God lesing!

Les mer...

Junior Consulting AS

Dyre Halses Gate 2
7042 Trondheim
Orgnr.: 998354730