28. Jun

2018

Året 17/18 oppsummert

Skrevet av: Markus Rauhut

Et nytt Juniorår har passert og for et år det har vært! JrC er større en noen gang, har større omsetning enn noen gang og flere prosjekter enn noen gang. Kort fortalt, et heidundranes år! 
 

Prosjekter

I løpet av skoleåret 17/18 har det blitt jobbet på totalt 25 prosjekter. Blant disse er 15 fullført og levert, mens 10 fortsatt er i gang. Gjennomsnittlig sysselsettingsgrad for selskapet i høst var 100% og 91% i vår. Vi er veldig fornøyde med den høye sysselsettingsgraden på vårhalvåret da vi ansatte 14 nye konsulenter hvor flesteparten gikk rett ut i prosjekt! Nye og gamle partnergruppe har jobbet hardt for å sørge for å holde den gode flyten gående til høsten som har resultert til at vi allerede har en sysselsettingsgrad på 40% for høsten 2018! Det går nødvendigvis noe tid mellom avslutning av et prosjekt og planlagt oppstart av det neste, og det er ikke alltid mulig å fylle tid rett før ferie eller eksamensperiode med et nytt prosjekt. Derfor er vi veldig fornøyde med en sysselsettingsgrad på 100% for høsten 2017. Vi definerer en konsulent som sysselsatt dersom personen har jobbet på 1 eller flere prosjekter for våre kunder ila et semester.

Større prosjekter

Nytt av året er at vi har større prosjekter i både antall timer, varighet og konsulenter. Det har kommet et børsnotert selskap inn i vår kundeportefølje, og vi er 600 timer inn i det største oppdraget i selskapets historie. 

Interne prosjekter

På IT-siden har vi lansert interne nettsteder for kunde- og prosjektadministrasjon som implementerer funksjonalitet som tidligere har vært spredt på tjenester som Asana, Google Drive og Trello. Det inkluderer også timeføring, fakturering og personlig profil som synkroniseres mot jrc.no

Et mål for 17/18 var å styrke onboardingsprosessen for nyansatte og et nytt opplegg bestående av kursing, ølsmaking, strategiseminar og skyggeprosjekter ble laget og gjennomført med stor suksess. Det blir spennende å se hvordan dette programmet endrer seg i fremtiden.

Omsetning

For omtrent ett år siden satt nåværende partnergruppe seg som mål å nå en omsetning på 1,4 millioner kroner i løpet av skoleåret 17/18. I tillegg ble det satt enkeltmål om en omsetning på 400 tusen kroner på høsten, og 1 million kroner på våren. Med en total omsetning på 1,85 millioner som består av 598 tusen på høsten og over 1,26 millioner på våren har alle tre målene blitt nådd. Dette er en ny omsetningsrekord som ligger rundt 670 tusen kroner over forrige. Dette takket være en enorm innsats internt og eksternt fra alle ansatte, noe som gir ringvirkninger til samfunnet.  

Ny partnergruppe

JrC styres av en partnergruppe som velges årlig. Tidligere i vår ble det valgt en ny partnergruppe som får lede og videreutvikle selskapet det neste året, og som tar over styringen den 1. juli. Sittende Partnergruppe ønsker de nye masse lykke til i året som kommer! Partnergruppen, samt respektive ansvarsområder, er som følger:

Ny partnergruppe

Fra den avtroppende partnergruppen har Eivind Kristiansen, Markus Rauhut og Ole Andreas Hansen levert master ved NTNU og begynner i hhv. Bekk Trondheim, Bekk Oslo, og Progit til høsten. Håkon Dahle, Astrid Irene Brænden og Eirik Auråen har fortsatt ett år igjen ved NTNU, og vil fortsette å bidra med viktig kompetanse og erfaring på prosjektarbeid det kommende året.  

Selskapet er større og vokser videre
Dette året har vi vært flere ansatte enn noen gang tidligere, med 48 ansatte fordelt på tech, strategi og design. Prosjektporteføljen har i likhet med antall ansatte vokst til nye høyder og vi trenger stadig flere flinke folk for å kunne ta unna pågangen fra næringslivet. Hvis du ønsker å være med på å utvikle Norges ledende studentkonsulenthus videre, så ta gjerne kontakt. Vi har alltid behov for kloke hoder.

Det er ekstremt spennende å se hva en gruppe studenter får til når de går sammen og det blir spennende å se utviklingen til Junior i årene fremover. Følg med!

Junior Consulting AS

Bergsligata 9
7017 Trondheim
Orgnr.: 998354730