29. Mar

2017

Junior Consulting fem år

Skrevet av: Oleiv Mæhle Grimsrud

I forrige uke fylte Junior Consulting fem år. På den tiden har selskapet vokst med 600%, og vi teller i dag 42 dyktige konsulenter. Vi leverer daglig verdi til næringslivet og har et stadig sterkere omdømme i Trondheimsregionen. I denne bloggposten vil vi fortelle om hvordan travle studenter ved Norges kanskje mest utfordrende universitet har klart å skape et konsulentselskap som hjelper næringslivet med alt fra programvareutvikling til oppkjøpsanalyser.

Sagaen om Junior Consulting begynte i 2010 da to konsulentspirer stiftet en ideell organisasjon som skulle bygge bro mellom akademia og arbeidslivet. De var inspirert av en internasjonal non-profit organisasjon ved navn JADE, og de ønsket å starte opp en avdeling ved NTNU. Målet deres var å tilegne seg kompetanse og nettverk gjennom å jobbe med reelle prosjekter for næringslivet.

De to konsulentspirene var ikke alene om tanken om at NTNU studenter kunnen duge til annet enn skole, fyll og fanteri. Ideen om en bemanningsplattform der klienter kunne leie inn NTNU-studenter på bakgrunn av studentenes profil ble utformet av et annet knippe ivrige studenter. Men før bemanningsplattformen ble rullet i gang, møttes gjengen bak JADE og gjengen bak bemanningsplattformen hverandre på et StartNTNU-arrangement. Det var kjærlighet ved første øyekast, og sammen startet de Experienca i 2011.

 

Det har vært vanvittig kult å se JrC har vokse fra en liten start-up til å nå gjennomføre DD-prosjekter og bli betrodd med å bistå i oppkjøp av andre selskaper

- Ole Kristian Gjertsen, Consultant i Capgemini Consulting, Med i Jr 2013-2015

 

Experienca var en kombo av JADE og bemanningsplattformen. Næringslivet skulle få en aktør som representerte all den kompetansen som fantes ved NTNU, og studenter skulle få en unik arena for å bygge kompetanse og skaffe seg et profesjonelt nettverk. Etter tre vellykkede oppdrag og knallgode tilbakemeldinger fra kundene begynte ambisjonene å vokse. De ansatte merket også at det var betalingsvillighet for tjenestene de leverte. Tanken om non-profit ble forkastet, og Experienca-gjengen stifter aksjeselskapet Junior Consulting 20. Mars 2012.

Med aksjeselskap i boks, gode kundereferanser og flinke folk, var det meste duket for det eventyret Junior Consulting har representert de siste fem årene. Vi tilbyr fortsatt næringslivet mye av den kompetansen som finnes ved NTNU, og vi tilbyr fortsatt studenter ved NTNU en unik mulighet til å utfordre seg selv på reelle prosjekter. Forskjellen er at vi nå har 5 år med erfaring, vi støttes av en engasjert alumnigruppe på 25 nøkkelpersoner i næringslivet, og vi har et helt vilt momentum.

Vi ønsker å benytte dette blogginnlegget til å sende en takk til de flinke Juniorer som har vært med å forme selskapet til hva det er i dag. Vi er spente på fortsettelsen.

--

JrC er et rådgivningsselskap eid og drevet av studenter ved Norges Teknisk-Naturvitenskaplige Universitet (NTNU) i Trondheim. Vi tilbyr tjenester innen IT, strategi og analyse til konkurransedyktige priser. Ta kontakt for å høre hvordan vi kan hjelpe deg.
Salg og kundehenvendelser
kontakt@juniorconsulting.no
Tlf: +47 950 13 223
Søk stilling
rekruttering@juniorconsulting.no

Junior Consulting AS

Bergsligata 9
7017 Trondheim
Orgnr.: 998354730