2. May

2017

Juniorbloggen - april 2017

Skrevet av: Oleiv Mæhle Grimsrud

Hver måned vil Junior Consulting publisere et blogginnlegg med lenker til saker som tar for seg teknologi, strategi eller IT. Denne måneden skriver vi om bildelingsøkonomisituasjonen i Italia, resirkulering av romraketter og AI som lærer av videospill. God lesing!

Førerløse biler lærer av trafikken i GTA V

Forskere fra Darmstadt tekniske universitet i Tyskland har utviklet en måte å bruke trafikkdata fra videospillet Grand Theft Auto V i opplæringen av førerløse biler. Grafikken i GTA V er så god at bildebehandlingsalgoritmer kan trenes på opptak fra spillet, og deretter lære de virkelige og selvkjørende bilene hvordan man identifiserer elementer i trafikkmiljøet. Å drive maskinlæring av faktiske trafikksituasjoner er en krevende prosess. En av årsakene til det er at tilbakemeldinger på kjørecomputerens oppførsel må komme fra et menneske. Når man bruker data fra GTA V (som allerede er en datasimulering) har man en bedre og raskere evne til å evaluere situasjoner og markere objekter i trafikksituasjoner.

Les hele saken her.

Gjenbruk av romraketter

I mange år har Elon Musk og SpaceX snakket om gjenbruk av romraketter. Rakettboosteren er den dyreste komponenten på en rakett, noe som gjør gjenbruk av denne svært lukrativt. Helt i slutten av Mars skrev SpaceX historie da de sendte en brukt Falcon 9 booster til verdensrommet. Selskapet har annonsert at de ønsker å gjøre både oppskytning av satelitter og komersielle romreiser billigere og mer tilgjengelig, og den velykkede oppskytningen representerer et viktig steg i denne retningen. Videre har Elon Musk selv sagt mange ganger at han vil ta menneskeheten til Marsog nå ser det ut som om NASA slenger seg på den drømmen.

Les mer om saken her. Se video av oppskytningen og landingen her.

Uber totalforbys i Italia

I følge en Italiensk domstol har samkjøringstjenesten Uber konkurrert på andre villkår enn taxinæringen, og det får følger. Etter at taxilobbyen stevnet selskapet ble det bestemt at Uber ikke lenger får lov til å operere på det italienske markedet. Uber har anket dommen, og inntil ankesaken er behandlet får selskapet lov å holde på som vanlig. Også i Norge har det vært mye dramatikk rundt samkjøringstjenesten Uber i det siste. Norges Taxiforbund anmeldte i november 105 Ubersjåfører, og siden da har Politiet gått til aksjon mot 12 av dem. Disse er nødt til å betale tilbake hele summen de har tjent på virksomheten, i sum 3.3 millioner kroner.

Les mer om situasjonen for Uber i Italia her.

--

JrC er et rådgivningsselskap eid og drevet av studenter ved Norges Teknisk-Naturvitenskaplige Universitet (NTNU) i Trondheim. Vi tilbyr tjenester innen IT, strategi og analyse til konkurransedyktige priser. Ta kontakt for å høre hvordan vi kan hjelpe deg.
Salg og kundehenvendelser
kontakt@juniorconsulting.no
Tlf: +47 950 13 223
Søk stilling
rekruttering@juniorconsulting.no

Junior Consulting AS

Bergsligata 9
7017 Trondheim
Orgnr.: 998354730