14. Feb

2017

Juniorbloggen - februar 2017

Skrevet av: Oleiv Mæhle Grimsrud

Hver måned vil Junior Consulting publisere et blogginnlegg med lenker til saker som tar for seg teknologi, strategi eller IT. Vi kommer ikke til å snakke om Therese Johaug eller amerikansk politikk, men heller ta opp aktualiteter som har pirret vår faglige interesse. Denne måneden skriver vi om ny funksjonalitet i Google Maps, nettverksnøytralitet og timebasert fakturering. God lesing!

De fakturerbare timers død

 

“Here lies the billable hour. It died a slow and 
predictable death, brought about by natural causes.”

I et blogginnlegg fra oktober publiserte Tim Williams en nekrolog for de fakturerbare timer. Williams mener tiden er overmoden for å tenke nytt på hvordan selskaper bygger sine inntektsmodeller. Den fakturerbare timen var opprinnelig ment å være et hjelpemiddel for å kontrollere og kartlegge tilgjengelige ressurser i et selskap, men de siste tiårene har timeføringen gått fra å være et middel til å bli et mål, skriver Williams. Han nevner også at disse timene representerer motstridende interesser for selskap og kunde: det selskapet vil ha mer av vil kundene ha mindre av.

Les hele blogginnlegget her.

Google Maps hjelper deg med parkeringen

I en ny betaversjon (v9.44) av Google Maps vil brukere få muligheten til å sjekke parkeringstilgjengelighet på sine destinasjoner. Foreløpig er dette bare tilgjengelig i deler av USA. Funksjonaliteten er nok et eksempel på hvordan Google klarer å utnytte den store brukerbasen til brukernes fordel. Google bruker allerede data fra brukerbasen til å estimere trafikkflyten langs veier, også i Norge. Nytten av den nye parkeringsfunksjonen blir kanskje noe mindre når Oslos byråd forbyr parkering i Oslos gater fra 1. juni. Vi gleder oss uansett til å prøve den ut når den kommer hit til landet!

Les mer om saken her.

Net neutrality i USA

Vi lovet å ikke snakke om amerikansk politikk, men det var en løgn. Telekomindustrien i USA er en av de største lobbygruppene i landet, og selskaper som AT&T og Verizon har lenge kjempet for å få på plass nye lover som øker nettleverandørenes (ISP) markedsmakt. Innholdsleverandører som Google, Netflix og Amazon er svært kritiske til dette ettersom en deregulering av infrastrukturen vil kunne føre til tap av nettverksnøytralitet og konkurransevilkår. Det vil blant annet si at større innholdsleverandører får mulighet til å kjøpe raskere forbindelser mot sluttbrukere. En slags pay-to-play ordning der ISPene kan tjene penger på å forskjellsbehandle innholdsleverandører. Techcrunch skriver om ISPenes nyeste fremstøt og hva man som sluttbruker risikerer å miste dersom ISPene får det som de vil.

Les saken her.

--

JrC er et rådgivningsselskap eid og drevet av studenter ved Norges Teknisk-Naturvitenskaplige Universitet (NTNU) i Trondheim. Vi tilbyr tjenester innen IT, strategi og analyse til konkurransedyktige priser. Ta kontakt for å høre hvordan vi kan hjelpe deg.
Salg og kundehenvendelser
kontakt@juniorconsulting.no
Tlf: +47 950 13 223
Søk stilling
rekruttering@juniorconsulting.no
 

Junior Consulting AS

Bergsligata 9
7017 Trondheim
Orgnr.: 998354730