5. Jun

2017

Juniorbloggen - mai 2017

Skrevet av: Oleiv Mæhle Grimsrud

Hver måned vil Junior Consulting publisere et blogginnlegg med lenker til saker som tar for seg teknologi, strategi eller IT. Denne måneden har vi skrevet om den norske oppstarten Remarkable, grønne tog i Nederland og tatt et gjensyn med den desentraliserte app-platformen/kryptovalutaen Ethereum. God lesing!

Enorm prisvekst for Ethereum

Prisen på Ethereum har den siste måneden steget over 200 %, og det er mange som har tjent gode penger på spekulasjon i kryptovalutaen. Ser vi ett år tilbake i tid er avkastningen i overkant av 2 600 %. Ethereum er en kryptovaluta på lik linje med for eksempel Bitcoin, men den skiller seg likevel ut på flere områder. Den største forskjellen er kanskje muligheten til å bygge desentraliserte applikasjoner (såkalte DApps) «på toppen» av protokollen. Dette har fått mange til å åpne øynene for hvordan man kan anvende blockchainteknologi også utenfor valutasammenheng. For å ta et eksempel: The Golem Project er en organisasjon som prøver å lage en desentralisert supercomputer ved hjelp av ethereumprotokollen. Golem vil utnytte regnekraften i datamaskiner som går på tomgang og selge denne videre til aktører som har behov for det. Tanken er at enkeltpersoner skal få muligheten til å leie ut egen regnekraft. Dette hadde ikke vært mulig uten smartkontraktfunksjonaliteten i Ethereum.

Les mer om Ethereum her.

Les om The Golem Project her.

Grønn energi

Nederlandske myndigheter har gått ut og sagt at hele deres togpark nå blir drevet på 100 % fornybar energi. I Nederland er det utplassert over 2 200 vindmøller, nok til å generere kraft til over 2,4 millioner husstander. Nederland er en stor konsument av fossile energikilder og må derfor jobbe ekstra hardt for å nå målene i Paris-avtalen. I dagene etter at Donald Trump trakk USA ut av den nevnte avtalen har mange norske finansfolk og næringslivsledere sagt at å minske investeringene i fornybar energi og grønn utvikling er et direkte irrasjonelt trekk både for økonomien og miljøet. Etter utspillet har også teknologimagnaten Elon Musk trukket seg som teknologisk rådgiver i Trump-teamet. Med en løs kanon i det ovale kontor og en klimafornekter som innenriksminister er det vanskelig å si hvilken vei USA vil ta i klimaspørsmålet.

Les mer om utviklingen i Nederland her.

Næringslivsledere kritiserer Trump i denne artikkelen.

Remarkable har solgt for 100 millioner - uten at produktet er ferdigutviklet

Den norske oppstarten Remarkable var i vinden for et halvt år siden da de solgte nettbrett for 1,5 millioner på under 24 timer. Nå er startupen igjen i vinden etter å ha forhåndssolgt nettbrett for totalt 100 millioner norske kroner på et halvt år. Remarkable er en norsk startup som sikter på å lage et nettbrett som skal erstatte penn og papir. Produktet er fortsatt på prototyp-stadiet, og ingen av kjøperne har prøvd produktet de har betalt over 4000 kroner for. Det blir spennende å se om teamet fra Remarkable klarer å levere på forventningene. Vi ønsker dem i alle fall lykke til!

Les en test av prototypen til Remarkable her. 

Les intervju med kommunikasjonssjefen i Remarkable her

--

JrC er et rådgivningsselskap eid og drevet av studenter ved Norges Teknisk-Naturvitenskaplige Universitet (NTNU) i Trondheim. Vi tilbyr tjenester innen IT, strategi og analyse til konkurransedyktige priser. Ta kontakt for å høre hvordan vi kan hjelpe deg.
Salg og kundehenvendelser
kontakt@juniorconsulting.no
Tlf: +47 950 13 223
Søk stilling
rekruttering@juniorconsulting.no

Junior Consulting AS

Bergsligata 9
7017 Trondheim
Orgnr.: 998354730