22. Mar

2017

Juniorbloggen - mars 2017

Skrevet av: Oleiv Mæhle Grimsrud

Hver måned vil Junior Consulting publisere et blogginnlegg med lenker til saker som tar for seg teknologi, strategi eller IT. Denne måneden skriver vi om nye podcaster, kryptovaluta og softwareroboter som har invadert Twitter. God lesing!

Oslo Business Forum - Podcast

Hver uke publiserer Oslo Business Forum en podcast der lytteren får innsikt i tankesettet til ulike profiler fra næringslivet. I forrige uke snakket OBF med Are Traasdahl om lederskap, Monopol (spillet), livet som seriegründer og human resource planning. Til nå har de publisert 16 episoder av podcasten, og de har blant annet snakket med Anniken Fjelberg, Berit Svendsen, Unn Elin Hatlelid og mange flere. Hvis du vil lære mer om hvordan moderne næringslivsprofiler tenker, anbefaler vi å lytte til denne podcasten. 

Alle episodene finnes her.

Ethereum vokser frem, Bitcoin stagnerer

Mange har hørt om Bitcoin, men færre har hørt om de alternative kryptovalutaene. Den nest største kryptovalutaen i dagens kryptomarked heter Ethereum (forkortet Ether), og er utviklet av den 23 år gamle forskeren og utvikleren Vitalik Buterin fra Russland. De siste ukene har Etherum steget voldsomt i verdi, og med en økning på omtrent 200 % kan kryptovalutaspekulanter som investerte i Ether i februar gni seg i hendene. Om Etherum består som en trygg valuta er likevel uvisst. Det finnes tusenvis av kryptovalutaer på markedet, men det kommer ikke til å gå like bra med alle. Eksperter råder om å aldri investere mer enn det man har råd til å tape, spesielt ikke når det er snakk om kryptovalutaer. Hvis man uansett er interessert i å følge med på utviklingen i de 100 største kryptovalutaene kan man lese mer her.

Anvendt blockchainteknologi kan forandre verden. Hvis du ennå ikke har fått med deg hva blockchain og/eller kryptovaluta er, og ønsker å få en lettbeint introduksjon, ta en titt på denne videoen.

Les om Ethereums utvikling og kryptovalutaens ekspansjon her.

15 % av brukermassen på Twitter er roboter

I en studie publisert ved Universitetet i Sør-California blir det slått fast at opp til 15 % av brukerne på Twitter er softwareroboter. Disse robotene har funksjonaliteter som gjør at de kan retweete, like og følge ekte brukere. De 48 millionene robotene kan brukes til alt fra å spre terrorpropaganda til å videreformidle politiske budskap. Det er riktignok ikke alle disse robotene som brukes i disse sammenhengene. Noen Twitter-roboter gjør god nytte for seg, for eksempel ved å varsle om naturkatastrofer eller konflikter i nærområder. Alt som glitrer er ikke gull, og alt som produserer digitalt innhold er ikke nødvendigvis laget av kjøtt og blod.

Les saken fra Cnet her, eller les hele studien her

--

JrC er et rådgivningsselskap eid og drevet av studenter ved Norges Teknisk-Naturvitenskaplige Universitet (NTNU) i Trondheim. Vi tilbyr tjenester innen IT, strategi og analyse til konkurransedyktige priser. Ta kontakt for å høre hvordan vi kan hjelpe deg.
Salg og kundehenvendelser
kontakt@juniorconsulting.no
Tlf: +47 950 13 223
Søk stilling
rekruttering@juniorconsulting.no

Junior Consulting AS

Bergsligata 9
7017 Trondheim
Orgnr.: 998354730