4. Oct

2018

Kurs med Bekk Consulting

Skrevet av: Sondre Kongsgård

Med jevne mellomrom har vi besøk av konsulentselskaper som alumnier jobber i. På onsdag forrige uke hadde vi besøk av Bekk Consulting som holdt kurs i soft-skills for IT-konsulenter. Enkelt fortalt handler soft-skills om ikke-teknisk kunnskap som blant annet kan være kommunikasjon, samarbeid og problemløsning. Med på kurset var tidligere partner i Junior Consulting, Eivind Kristiansen.

Selv om vi i Junior Consulting samarbeider utmerket i de aller fleste situasjoner, er det viktig å kunne kommunisere tydelig og ryddig hvis uenigheter skulle oppstå. Under kurset lærte vi blant annet om hvordan man kan kommunisere om problemer innad i team. Alt fra om en kollega på et prosjekt spiser makrell i tomat og dette er til bryderi, til uenigheter om hvordan et prosjekt ledes.


På slutten av kurset ble vi delt inn i grupper, og fikk øvd oss i praksis. Det skulle fort vise seg at det var mer utfordrende enn det så ut som når det ble demonstrert. Vi fikk både prøvd oss som personene som skulle ta opp et problem, men også personene som var ansvarlig for problemet. Dette ga oss god innsikt i hvordan teknikkene kan brukes, men også hvordan de oppleves.


Nøkkelkunnskap vi fikk ut fra kurset var hvordan man får personer til å forstå et problem, gi dem innsikt i problemet og eventuelt forstå årsaken bak problemet. Noen ganger kan årsaken til et problem ha en naturlig årsak. Kunnskapen er svært nyttig for prosjektledere, men kan brukes i mange sammenhenger. Alt fra kundemøter og prosjektarbeid, men også i hverdagen ellers.

Om ikke lenge får vi også besøk av PwC. Stay tuned!

Junior Consulting AS

Bergsligata 9
7017 Trondheim
Orgnr.: 998354730