30. Jan

2019

Q&A om rekruttering

Skrevet av: Sondre Kongsgård

Vi får ofte mange spørsmål om hva det vil si å jobbe i Junior Consulting, hvem som kan søke og hva som skal til for å bli ansatt. Derfor har vi satt sammen en kjapp FAQ som besvarer nettopp disse spørsmålene. Hvis du har flere spørsmål er det bare å ta kontakt med Lina Lynås på lina.lynaas@juniorconsulting.no

Husk søknadsfristen søndag 10. februar kl 23:59!

Send inn din søknad her: https://www.koble.co/companies/jrconsulting/postings/kmbf88

 

Q: Jeg går en linje som ikke vanligvis er assosiert med konsulentvirksomhet. Er det vits å søke?

A: Absolutt, søk! Mange konvensjonelle konsulenthus rekrutterer fra så og si alle studieretninger da de er avhengig av å ha spisskompetanse i alle potensielle felt som kundene måtte være i. Vi i JrC har som mål å kunne representere alle fagfelt på NTNU og er svært opptatt av faglig bredde.


Q: Jeg skal på utveksling neste år. Er det vits å søke?

A: Ja, søk i vei! Selv om utveksling blir tatt med i vurderingen er det lurt å bli med nå, få med deg onboardingen (introduksjonen man får som nyansatt) før du reiser av gårde, slik at du er klar for prosjekt når du kommer tilbake.


Q: Jeg har ikke mulighet til å bli med allerede dette semesteret. Skal jeg vente med å søke?

A: Nei, det er bare å søke nå! Om du blir tilbudt en stilling, så kan du få en smidig start til høsten. Det gjelder også alle som er på utveksling og kommer tilbake!


Q: Hvor mye vektlegger dere toppkarakterer?

A: JrC ønsker å kunne stille med de dyktigste og mest engasjerte studentene på NTNU. Dette betyr ikke nødvendigvis de med best karakterer. Vi ser heller på hvilke verv du har hatt, hvilken motivasjon du har for å jobbe med oss og om du har den gnisten vi trenger for å videreutvikle selskapet.


Q: Sommerjobb! Fikser dere det?

A: Flere i selskapet har hatt sommerjobb med oss, men i utgangspunktet ønsker vi heller at man samler lærdommer hos andre selskaper som kan tas med tilbake til JrC. Alumninettverket vårt kan derimot bidra med å finne den perfekte sommerjobben til deg. Med JrC på CV-en er det også lettere å skaffe seg sommerjobben du har lyst på.


Q: Jeg har sommerjobb/fast jobb hos et konvensjonelt selskap. Er dette en interessekonflikt?

A: I utgangspunktet ikke. Det er viktig å formidle for selskapet ditt at du kommer til å jobbe med oss, men ettersom vi kun har studentansatte, og man må slutte som aktiv i selskapet etter endt utdanning, anser de fleste konsulenthusene oss som en rekrutterings- og opplæringsplattform heller enn en konkurrent.


Q: Hvordan er søknads- og intervjuprosessen hos dere?

A: For å søke kan du laste opp ditt søknadsbrev, CV og karakterer her innen søndag 10. februar 23:59. Hvis det blir aktuelt vil du bli innkalt til intervju mellom 12. og 15. februar. Intervjuet vil hovedsakelig bestå av en personlig del der vi blir bedre kjent, og avsluttes med et mindre case (strategi og design) eller teknisk samtale (tech). Caset/samtalen vil tilpasses årstrinn og ferdigheter, og krever ingen særlige forberedelser.


Q: Noen ansatte på hjemmesiden deres har stillingen "partner". Hva vil det si?

A: Partnere er rett og slett bare et annet ord for eiere av selskapet, som forøvrig også er studenter ved NTNU.  Alle som har vært med i JrC i mer enn seks måneder kan søke seg til å bli en del av partnergruppen, der man kjøper seg inn på aksjekapitalen og sammen med fem andre styrer driften. Vanligvis sitter partnergruppen i ett år, før nye Juniorer får prøve seg ved roret.

Junior Consulting AS

Dyre Halses Gate 2
7042 Trondheim
Orgnr.: 998354730