4. Apr

2019

Studentkonsulentkonferansen 2019

Skrevet av: Sondre Kongsgård

I midten av mars gikk Studentkonsulentkonferansen (SKK) 2019 av stabelen og over 80 studentkonsulenter fra Norge, Sverige og Danmark ble samlet i Trondheim. Junior Consulting stod som arrangører og hadde gleden av å invitere Spire Consulting (NTNU, Trondheim), NHHS Consulting (NHH, Bergen), StudConsult (BI, Oslo), Young Industrial Innovators (UiA, Grimstad), Junior Consult (Århus universitet, Århus) og Chalmers Teknologkonsulter (CTH, Gøteborg).

Konferansen tjuvstartet onsdag kveld da Deloitte inviterte alle deltakerne med på bar-til-bar i Trondheim sentrum. Kvelden endte i en hyggelig felles middag hvor enhver nordmann fikk gode muligheter til å friske opp i sine danske språkkunnskaper.

Torsdag tilbragte vi i frimurerlogen i Trondheim sentrum med et fullspekket program fra start til slutt. Etter en offisiell åpning av SKK 2019 presenterte alle studenkonsulenthusene seg for resten av forsamlingen noe som ga god statusoversikt på bransjen vi jobber i.

Videre presenterte Deloitte metodeverktøyet “World Café Methodology”. Vi fikk her anledning til å gjennomføre en erfaringsutveksling på tvers av selskapene. Alle deltaker-selskapene hadde på forhånd gjort klar en problemstilling de ønsket innspill til. Økten resulterte i konkrete og gode forslag med grunnlag i andre selskapers erfaringer.

Etter lunsj gikk programmet over i techtalk og sofaprat med ansatte i Deloitte før Netlight holdt sine to foredrag. Det første, holdt av Netlights CEO, Erik Ringertz, handlet om morgendagens lederstil. Et like interessant tema for studentkonsulentselskaper som for de veletablerte konsulenthusene. Netlights foredrag nummer to tok for seg effekten av å drive nettverksbasert salg og viktigheten av å bygge sterke relasjoner. Sist ut av dagens foredrag var Capgemini Invents innlegg om “Agile Project Management”. Rammeverk og metoder ble gjennomgått etterfulgt av en lengre spørsmålsrunde.

Etter en lang dag med faglig påfyll ble ballsalen dekket om til bankett. “Mannskoret Klingende Mynt” åpnet banketten og fortsatte som konferansierer gjennom middagen. Konsulenter ble videre kjent på tvers av landegrenser, noe som ble enda lettere under etterfesten da musikken overdøvet språkvansker og det eneste man kunne gjøre var å trekke til dansegulvet.

Vi ser tilbake på SKK 2019 som et vellykket arrangement og vi håper at konferansen videreføres av et av de andre studentkonsulentselskapene i nær fremtid.

I tillegg til solid innsats fra de ansvarlige i Junior Consulting så skal en stor takk rettes til våre samarbeidspartnere under SKK; Deloitte, Netlight, Capgemini Invent og SpareBank1.

 

Junior Consulting AS

Dyre Halses Gate 2
7042 Trondheim
Orgnr.: 998354730